Mei 2008

Beste vrienden,

Voor onze mei nieuwsbrief heb ik een Net van Licht gekozen met een bijhorend net van kaarsen om de impact van beide te vergroten en te versnellen. Ik heb deze twee netten voor deze maand gekozen omdat de volledige maand mei toegewijdt is aan de Goddelijke Moeder in haar aspect als Moeder Maria. In beide netten is Moeder Maria aanwezig samen met Godin Hecate en Lady Quan-Yin. Tijdens deze maand, gelieve u eraan te herinneren om de aanwezigheid van Moeder Maria op te roepen, aangezien het een grote invloed heeft.
De belangrijke poortdagen voor deze maand zijn de 5de, 18de, 22ste, 23ste, en 30ste. De 5de mei is het Wesak festival. De vieringen van Wesak worden gewijd aan Heer Boeddha. Gezien de huidige gebeurtenissen, laten we bidden voor de vrijheid van Tibet en de terugkeer van de Dalai Lama, de verbannen geestelijke en politieke leider van Tibet. De huidige Dalai Lama wordt verondersteld de 14de reïncarnatie van Heer Boeddha te zijn.

In de Boeddhistische traditie, is Maitreya Boeddha de verwachte Boeddha die nog op Aarde gaat komen. Christus Maitreya, de Wereldleraar, die nu op aarde aanwezig is, draagt zowel de energieën van de Christus als van Maitreya (voor meer over Christus Maitreya, ga naar www.share-international.org of www.sharenl.org). Het zal van groot voordeel zijn in deze maand om de aanwezigheid van Heer Boeddha, Christus Maitreya evenals Moeder Mary op te roepen voor alle persoonlijke en wereldomvattende intensies. Herinner u, dat op poortdagen alle intensies worden vergroot.

Wij hebben sommige veranderingen in onze website aangebracht om de navigatie voor u te vergemakkelijken. Onze blog is nu open voor iedereen die wenst om commentaren, suggesties uit te drukken of vragen te stellen. Ik moedig u aan om door de website te navigeren, om deel te nemen in het uitoefenen van de Netten en alle informatie met uw geliefden te delen. Ik vraag u om degenen te begeleiden die van deze toepassingen van onze website en onze gratis nieuwsbrief zullen profiteren. Deze informatie wordt naar ons allen gebracht door de liefde en de gunst van de Meesters. Laat ons ons deel doen om de wijsheid met anderen te delen en het licht van de Meesters in heel de Wereld te verspreiden.

In deze gunstige maand, is mijn gebed dat wij veel meer zielen met onze gebeden, ceremonies en aanroepingen kunnen raken. Wij kunnen het besef van de aanwezigheid van de Meesters ook aan anderen doorgeven. Op deze wijze zullen wij hun leven positief beïnvloeden, en de levens van hen die door de Meesters beïnvloed raken.

Ik wens u een gelukkige Wesak en een grote communie met de Goddelijke Moeder via deze netten.
In het Licht van de Meester, ben ik

Nasrin


Quan Yin

Net van Licht voor Kracht, Zuiverheid, Liefde, Bescherming en Heling met Hecate, Quan-Yin, Moeder Maria, Aartsengel Michael, Melchizidek, Metatron

Gechanneled January 16, 2008

Mijn geliefde kinderen van licht, ik ben Quan-Yin.

Ik zou u een Net van Licht willen geven. Het zal u kracht geven om met uw dagelijks leven om te gaan, zuiverheid om uzelf te bevrijden van alle pijn, angst en strijd, en liefde om alle taken met vreugde uit te voeren. U zal dit doen door de bescherming en de begeleiding van Godin Hecate die u kracht brengt, Godin Quan-Yin, die u zuiverheid brengt en Moeder Maria, die u liefde brengt. U zult een Aqua-Mariene Blauwe Gebied van Bescherming ontvangen van Aartsengel Michael en zijn Legioenen; een Donkerblauw Gebied van grotere bescherming van Heer Melchizedek, onze Universele Logos en een Platina Gebied van volledige heling en bescherming van Heer Metatron. Zowel de mannelijke als de vrouwelijke Engelenkrachten van El Shaddia en Yahoweh El zijn aanwezig.

Dit is een machtig en krachtig Net van Licht. Ik vraag u daarom om uw dag te beginnen met dit volledige net rond u te visualiseren. Zet uw dag verder door u eraan te herinneren dat dit prachtige net en deze krachtige grote wezens zich rondom u bevinden. Kopiëer dit diagram en draag het met u mee. Plaats het zodanig dat het het eerste ding is dat u ziet wanneer u opstaat en het laatste ding alvorens u in slaap valt. Plaats andere exemplaren in de ruimten van uw geliefden, in uw bureau en in uw auto als herinnering om haar aanwezigheid te versterken en als bescherming voor u en uw geliefden waar u ook bent. Wees creatief en gebruik dit net telkens het helen, de bescherming, de liefde, de zuiverheid en de macht nodig zijn.

Visualiseer uzelf staan in het centrum van een driehoek (zoals aangetoond in het diagram aan het eind). Op de drie punten van een driehoek rondom u staan moeder Maria, Lady Quan-Yin en Godin Hecate. Visualiseer dat Moeder Maria u Roze Licht verzendt, Quan-Yin verzendt u Wit Licht en de Godin Hecate verzendt u Rood Licht. Deze Lichten zijn van hun harten afkomstig en gaan in uw hart binnen. Deze energieën bewegen zich van uw hart naar elke cel en weefsel van uw lichaam en naar alle energielichamen rond uw fysiek lichaam.

Zie uzelf altijd binnenin deze Net-Formatie. Begin uw dag met uzelf binnenin dit Net te plaatsen. Visualiseer uzelf overspoeld in Zuiver Wit Licht van Zuiverheid van Quan-Yin, Roze Licht van Goddelijke Liefde van Moeder Maria en de krachtige, hartstochtelijke Rode Levenskracht van Godin Hecate. Weet dat er van u wordt gehouden, dat u wordt gezuiverd, en geheeld door deze energieën en dat u naar gezondheid en volledigheid wordt gebracht. Dit Net zal u helpen u te verbinden met de energieën van de Goddelijke Moeder in drie van haar aspecten; als Hecate voor kracht, Quan-Yin voor zuiverheid en Moeder Maria voor liefde.

Rond deze driehoek, visualiseer de Legioenen van Michael die schouder-aan-schouder staan. Zij houden hun Zwaarden van Genade uitgetrokken en omhoog boven uw hoofd in het centrum van deze formatie. De punten van de Zwaarden van Genade raken elkaar en vormen een koepel boven u met Moeder Mary, Quan-Yin, en Hecate binnenin. Vanuit de aanraking van de punten van de Zwaarden, begint een mooi Aqua-Mariene Blauwe Licht neerwaarts in de koepel te stromen. Het Licht vult de volledige koepel rondom u en de drie wezens. Dit is het Licht van Bescherming van Aartsengel Michael en zijn Legioenen. Voel uzelf volledig overspoeld in dit beschermende Aqua-Mariene Blauwe Licht van Aartsengel Michael en zijn Legioenen. Neem een diepe adem en voel deze formatie rondom u.

Visualiseer nu een Donkerblauw Gebied van Licht rond het Aqua-Mariene Blauwe Licht van Aartsengel Michael. Dit glinsterende Donkerblauwe Gebied is een beschermend Donkerblauw Licht dat alle lagere energieën terug naar de buitenwereld reflecteert. Om het even welke negatieve of lager trillende energie en om het even welk kwaad dat naar u zou gericht worden vanuit de buitenwereld, wordt getransmuteerd bij contact. Geen enkele gedachten van angst, woede, depressie, of agressie kunnen door dit beschermende gebied van Donkerblauw Licht doordringen. Dit Gebied wordt u aangeboden door Heer Melchizedek, onze Universele Logos, voor uw grotere bescherming. Neem een diepe adem en voel de formatie van het Donkerblauwe Gebied van Melchizedek rondom u.

Visualiseer nu dat de mannelijke en vrouwelijke aspecten van de Engelenkrachten van Metatron zich in een cirkel rondom het Donkerblauwe Gebied van Melchizedek bevinden. De Mannelijke Aspecten staan gekend als de Engelenkrachten van El-Shaddai en de vrouwelijke Aspecten als de Engelenkachten van Yahoweh-El. De krachten van El-Shaddai en Yahoweh-El zijn 40 voet (12m) lang. Zij bevinden zich schouder-aan-schouder en houden hun Staven van Macht boven hun hoofden in hun rechterhand. De uiteinden van de staven raken elkaar in het centrum direct boven de plaats waar u zich bevindt. Wanneer deze staven van Macht worden geactiveerd, licht er een Platina-gekleurd Licht op. Een douche van Platina Licht stroomt vanuit hun uiteinden.

De douche van Platina Licht vanuit de Staven van Macht veranderen in een andere Bal van Licht. Dit is het helende en beschermende Platina Gebied van Metatron. Deze Bal van Platina Licht is absoluut ondoordringbaar door lagere trillingen en pijn. Het staat enkel hogere trillingsfrequenties toe binnenin en verzegelt u van de lagere. Geluk, volledigheid, heling, vreugde, vrede, liefde en harmonie zijn hoger trillende energieën. Deze zullen binnenin worden toegelaten. De pijn, de vrees en de ellende worden tegengehouden bij contact zonder penetratie. Wanneer iemand u liefdevolle en vriendelijke intenties stuurt, worden deze naar binnen toegelaten en ook teruggekaatst naar de persoon. Alle lagere gedachten en trillingen worden getransmuteerd.

Het Aqua-Mariene Blauwe Gebied van Aartsengel Michael en het Donkerblauwe Gebied van Heer Melchizedek zijn de eerste twee lagen van bescherming. De derde laag is voor bekrachtiging en wordt verwezenlijkt door De Engelenkrachten van Yahoweh-El en El-Shaddai die hun Staven van Macht over uw hoofd houden. Dit brengt u kracht om uw goddelijke opdracht evenals uw wereldse dagelijkse karweien te verwezenlijken. De laatste laag is het Platina Gebied van Metatron dat u machtigt om helende en hoger trillende energieën te ontvangen en de lagere trillingen, gedachten en acties te transmuteren.

Elke dag, alvorens iets te doen, visualiseer dit Net van licht. Het brengt u heling, kracht, zuiverheid, bescherming, goedheid en liefde. Het verzegelt die goedheid binnenin u en bekrachtigt u om uw goddelijke en wereldse opdrachten te verwezenlijken.

Samenvatting: Net van Licht voor Kracht, Zuiverheid, Liefde, Bescherming en Heling met Hecate, Quan-Yin, Moeder Maria, Aartsengel Michael; Melchizidek; Metatron

 • Visualiseer uzelf in het centrum van een driehoek
 • Moeder Maria, Hecate en Quan-Yin staan elk op een punt
 • Moeder Maria verzendt u Roze Licht van Goddelijke Liefde
 • Hecate verzendt u Rood Licht van Kracht en Passie
 • Quan-Yin verzendt u Wit Licht van Zuiverheid
 • Rond de driehoek, visualiseer Aartsengel Michael en zijn Legioenen die schouder-aan-schouder staan met hun Zwaarden van Genade uitgetrokken boven uw hoofd. Een Aqua-Mariene Blauw Licht van Bescherming stroomt neerwaarts vanuit de punten van hun zwaarden.
 • Visualiseer een Donkerblauw Gebied dat gevormd wordt rond de Legioenen van Michael. Dit is het Gebied van Melchizedek. Het beschermt u voor lagere trillingen en verzegelt de hogere trillingen binnenin.
 • Visualiseer de Engelenkrachten van El Shaddai, het mannelijke engelenaspect van Metatron en Yahoweh-El, het vrouwelijke engelenaspect van Metatron die rond een andere cirkel staan aan de buitenkant van het Aqua-Mariene Blauwe gebied.
 • Deze engelenkrachten houden hun Staven van kracht boven hun hoofden. Platina Licht vertrekt vanuit deze Staven naar u toe.
 • Vanuit deze uitstromingen van Platina Licht, wordt er een Bal van Platina Licht gevormd die een buitenlaag vormt rondom alle andere formaties. Dit is het Helende en Beschermende Platina Gebied van Metatron. Deze zal hierin, met zekerheid, alle hoger trillende energieën verzegelen en u beschermen van lagere energieën die naar u toe komen van buitenaf.
 • Doe deze oefening elke dag als u uw dag begint en herhaal ze in de loop van de dag telkens u voelt dat uw energie verlaagt.
 • Doe dit opnieuw voordat u in slaap valt om van uw droomtijd een grotere ervaring te maken.

Hecate

Het Net van Kaarsen van Hecate voor Manifestatie met Moeder Maria en Quan-Yin

Gechanneled January 16, 2008

Mijn kinderen van licht, ik ben Hecate

Ik zou u een Net van de Kaarsen willen geven. Met dit Net van Kaarsen zult u grotere versnelling verwezelijken van alle acties en gebeurtenissen in uw wereldse en geestelijke leven door het uitnodigen van Godin Hecate, Lady Quan-Yin en Moeder Maria om uw beschermers te worden. Hun bescherming kan uw leven beïnvloeden door u grotere levenskracht, positieve actie, zuiverheid, liefde, vreugde, en grotere geestelijke groei te brengen in uw leven.

In dit Net zult u één rode kaars, één witte kaars en één roze kaars gebruiken. De rode kaars zal staan voor passie en macht, de witte voor zuiverheid en onschuld en de roze voor liefde. Trek met een rode pen met vilten punt, een driehoek op een wit blad of op een wit karton. De driehoek kan een gelijkzijdige zijn. Elke kant van de driehoek kan 23 cm lang zijn. Trek in het centrum van deze driehoek een cirkel ongeveer de grootte van een dollarmuntstuk (2,5 cm diameter). Trek binnenin de cirkel het teken van Yin-Yang. Yin-Yang is een symbool dat de polariteiten in evenwicht brengt. Het witte en het zwarte zijn tekens van de dualiteit van licht en duister en de polariteiten van mannelijk en vrouwelijk.

Plaats een hoop kaneel over de volledige kleine cirkel van Yin-Yang in het midden. Trek een grote cirkel rond de volledige driehoek. De drie punten van de driehoek moeten de rand van de cirkel raken. Plaats de drie kaarsen van wit, rood, en roze op de drie punten van de driehoek. Strooi kaneel rond de omtrek van de grote buitencirkel. De kaneel zal in uw net het voorwerp van uw wens absorberen en zal uw intensie in het net van kaarsen verzegelen. Wanneer u de kaneel in het centrum over het teken van Yin-Yang plaatst, overwint u de polariteit en de dualiteit. De negativiteit wordt door de kaneel getransmuteerd en de positieve lading van het net van kaarsen doordringt uw leven en uw omgeving.

De kaneel die rond de grote buitencirkel wordt gestrooid symboliseert het omringen van uw wensen en intensies en vergroot het effect van de drie kaarsen op elk punt van de driehoek. De driehoek is het teken van het drieëenheid aspect. Uw wereld is voortgebracht door de drievuldigheid van Moeder-Vader-Kind. Deze drie aspecten brengen uw wereld in evenwicht en brengen de creatieve kracht in zichtbare vorm. De witte kaars vertegenwoordigt de zuiverheid van het kindaspect. Het is het symbool van de bevalling van het Nieuwe; een nieuw plan, project, idee, gebeurtenis, enz. De roze kaars vertegenwoordigt liefde van het Moederaspect. Het maakt uw intenties zichtbaar door de creatieve kracht van het vrouwelijke. De rode kaars vertegenwoordigt passie en actie. Het symboliseert de actieve mannelijke energie, het Vader aspect. Door de actieve passie van de mannelijke kracht worden alle dingen zichtbaar. Alle drie de kaarsen zullen helpen om uw ideeën of wensen te laten ontstaan en zullen hen helpen om vorm te vertonen.

Het is best om te gaan zitten en te mediteren om uw intenties en wensen te formuleren en hen dan allen neer te schrijven. U kunt dit net voor één of meerdere intenties opzetten, of ze nu geestelijk of werelds zijn. Bijvoorbeeld, voor het helen van het lichaam, gedachte, en geest, versnelling van de geestelijke groei, de dienst aan de Meesters; of een nieuwe baan, een nieuw huis, voor de verkoop van een bestaand huis, het resultaat van een gesprek, test of examen, de oplossing van een wettelijke kwestie, manifestatie van geld, relaties, of vennootschappen.

Plaats uw net van kaarsen in een privé plaats waar het voor de duur van de formatie van het net van kaarsen onbewogen en ongestoord kan blijven. Zodra u uw net hebt opgezet en geformuleerd beginnen uw intenties met het proces om uw net met uw intenties te vullen. Dit betekent dat u uw specifieke intenties in het net van kaarsen plaatst. Terwijl het net van kaarsen wordt aangestoken, zullen uw intenties via het net in uw omgeving doordringen. Zij zullen de vijf elementen van Aarde, Vuur, Water, Lucht, en Ether beïnvloeden om de manifestatie van uw intenties te versnellen. Het vuur van de kaarsvlammen en de kaneel helpt om hindernissen te transmuteren. De kleuren van de kaarsen dragen symbolische betekenissen: wit voor onschuld, roze voor liefde, en rood voor passie en actie.

Wat belangrijk is, is dat u duidelijk bent over wat u wilt en die intentie (of zo veel als u er hebt) uitspreekt. Het is best om elke intentie duidelijk neer te schrijven en te plaatsen bij uw net van kaarsen. Telkens als u uw net aansteekt, lees die intenties precies zoals u de eerste keer deed.

Het Net van Kaarsen voor de eerste keer aansteken

 • Eens u uw intenties geformuleerd hebt en uw net van kaarsen geplaatst hebt op haar definitieve positie, doe dan het volgende:
  • Til de witte kaars op en hou ze omhoog. Roep Quan-Yin op en zeg: “Ik vraag Quan-Yin om deze witte kaars met de energieën van zuiverheid en onschuld te vullen. Ik vraag de energieën van zuiverheid en onschuld om mijn leven permanent te doordringen.”
  • Plaats de witte kaars terug op haar punt. Quan-Yin wordt de beschermer van de witte kaars. Til nu de rode kaars op en zeg: “Ik vraag Godin Hecate om deze kaars met macht, passie, levenskracht en positieve actie in mijn leven te vullen.” Plaats de rode kaars terug op haar punt. Hecate wordt de beschermer van de rode kaars en de kwaliteiten die u hebt aangevraagd.
  • Til nu de roze kaars op en roep Moeder Maria op en zeg “Ik roep Moeder Maria op om deze roze kaars met energieën van liefde, vrede, harmonie en geluk te vullen en om deze mijn leven en zijn permanent te doordringen.”
  • Begin met het proces om uw net met uw intenties te vullen. Lees uw intenties luidop en biedt hen aan het net aan. Zeg: “Ik vul dit net van kaarsen met de volgende intenties…”

Dit betekent dat u uw specifieke intenties in het net van kaarsen plaatst. Terwijl het net van kaarsen wordt aangestoken, doordringt die intentie de lucht door de energieën van het net. Het vuur van de kaarsen en de kaneel helpen om de hindernissen te transmuteren. De kleuren en de symbolische betekenis van de kleuren van de kaarsen helpen die aspecten van zuiverheid en onschuld, passie en actie en liefde tot het net en tot u te brengen. De cirkel absorbeert en vergroot de intentie. Het herhaaldelijk aansteken van het net van kaarsen voegt impuls toe aan uw intenties, vergroot hun impact en versnelt hun manifestatie.

Begin de kaarsen in de richting van de wijzers van de klok aan te steken. Wanneer u in de richting van de wijzers van de klok gaat, brengt dit energie in het net. Wanneer u een net maakt om iets los te laten, zou u de kaarsen in tegen-wijzer-zin aansteken, bijvoorbeeld om een ziekte vrij te geven of om karma vrij te geven. Dit net, echter, is niet voor die soorten intenties. Het is doeltreffend als manifestatienet om dingen of situaties te brengen die u wenst. Telkens als u uw net van kaarsen heraansteekt, zeg dan de bovengenoemde verzoeken en spreek uw intenties uit.

Doe dit net voor een vastgesteld aantal dagen, bijvoorbeeld negen dagen, of 22 dagen, of zelfs drie maanden als u intenties op lange termijn hebt. Als één reeks kaarsen opgebrand is, start dan met nieuwe. Als, echter, de duur van uw net werd voltooid en de eerste reeks kaarsen branden nog, is het best om die kaarsen toe te laten om volledig op te branden. U kunt hetzelfde karton en dezelfde kaneel gebruiken om verder te gaan terwijl de energie van het net opbouwt. Om deze reden is het best om grotere pilaarkaarsen te gebruiken, bijvoorbeeld 8×23 cm of 4×15 cm pilaarkaarsen. Soms zal het kaarsvet op het karton overlopen. Neem dan de stukken op, maak het karton schoon en blijf het net gebruiken. Telkens u een nieuwe reeks kaarsen begint, herhaal het proces van opzetten (zeg de aanroepingen vermeld in het gedeelte: Het net van kaarsen aansteken voor de eerste keer). Het is krachtiger om de aanroeping van elke godin (Hecate, Quan-Yin en Moeder Maria) op te zeggen telkens u het de net van kaarsen aansteekt en spreek of lees dan uw intenties. Als u 10 of 15 minuten kunt mediteren terwijl het net wordt aangestoken, zal het proces nog verder worden versneld. U kunt de kaarsen na deze periode doven of hen laten branden als u ervoor kunt zorgen dat zij geen brandgevaar geven.

Wanneer u uw net van kaarsen hebt voltooid is het best als u de kaneel in lopend water, zoals de oceaan of een stroom kunt werpen. U kunt het ook in uw bloemen- of plantentuin strooien.

Mijn geliefde kinderen, roep me op om u ter hulp te komen op elk moment. Herinner u dat ik me aan uw zijde bevind om u te helpen en u te begeleiden. Ik ben uw moeder, Hecate.

Samenvatting: Hecate’s Net van Kaarsen voor manifestatie met Moeder Maria and Quan-Yin

 • Teken de diagram zoals hier getoond op een wit karton met een rode pen met vilten punt.
 • Strooi een hoop kaneel zodat dit het volledige teken van Yin-Yang bedekt
 • Strooi kaneel rond de omtrek van de grote cirkel
 • Plaats de drie kaarsen, één rode, één witte, en één roze, op de drie punten van de driehoek
 • Eens u uw intenties hebt gevormd en uw net van kaarsen in haar definitieve positie hebt gezet, zeg dan het volgende:
  • Til de witte kaars op en hou ze omhoog. Roep Quan-Yin op en zeg: “Ik vraag Quan-Yin om deze witte kaars met de energieën van zuiverheid en onschuld te vullen. Ik vraag de energieën van zuiverheid en onschuld om mijn leven permanent te doordringen.”
  • Plaats de witte kaars terug op haar punt. Quan-Yin wordt de beschermer van de witte kaars. Til nu de rode kaars op en zeg: “Ik vraag Godin Hecate om deze kaars met macht, passie, levenskracht en positieve actie in mijn leven te vullen.” Plaats de rode kaars terug op haar punt. Hecate wordt de beschermer van de rode kaars en de kwaliteiten die u hebt aangevraagd.
  • Til nu de roze kaars op en roep Moeder Maria op en zeg “Ik roep Moeder Maria op om deze roze kaars met energieën van liefde, vrede, harmonie en geluk te vullen en deze mijn leven en zijn permanent te doordringen.”
  • Begin met het proces om uw net met uw intenties te vullen. Lees uw intenties luid op en bied hen aan het net aan. Zeg: “Ik vul dit net van kaarsen met de volgende intenties…”
  • Print de aanroepingen af en voeg uw intenties in geschreven vorm toe. Plaats deze aan de rand van uw net van kaarsen.
  • Na de eerste maal is het voldoende om eenvoudigweg de aanroepingen en intenties voor uzelf te lezen. U hoeft na de eerste keer niet telkens de kaarsen op te tillen.
  • Doe dit net voor negen dagen, of 22 dagen, of zelfs drie maanden als u lange termijn intenties hebt. Als één set van kaarsen opgebrand is, start dan nieuwe. Als de duur van uw net vervolledigd is en de eerste set kaarsen brand nog, laat deze kaarsen dan volledig uitbranden.
  • U kunt hetzelfde karton en dezelfde kaneel gebruiken om verder te gaan terwijl de energie van het net opbouwt. Om deze reden is het best om grotere pilaarkaarsen te gebruiken, bijvoorbeeld 8×23 cm of 4×15 cm pilaarkaarsen.
  • Als het kaarsvet op het karton overloopt. Neem dan de stukken op, maak het karton schoon en blijf het gebruiken. Telkens u een nieuwe reeks kaarsen begint, herhaal het proces van opzetten.

Wanneer u uw net van kaarsen hebt voltooid is het best als u de kaneel in lopend water, zoals de oceaan of een stroom kunt werpen. U kunt het ook in uw bloemen- of plantentuin strooien.